Vi som gör programmet

 

Peter Björkstrand

Peter är född 1976 i Malmö och är programledare och lite av spindeln i nätet för våra program. Peter har också ansvar för det dagliga arbetet kring allt som händer på Malmökanalen och han har jobbat med radio sedan 1994. På fritiden är han idrottsledare och umgås med sin familj.

 

 

Steve Olsson

Steve är född 1981 i Göteborg men flyttade tidigt till Skåne, där han flyttat runt en del. Steve är främst reporter och ansvarig för mycket researcharbete. Han har varit intresserad av radio i hela sitt liv och varit på Malmökanalen sedan 2002. På fritiden ägnar han sig åt sina stora intressen musik och utflykter av olika slag.

 

Pernilla Alwrud 

Pernilla är född 1974 i Malmö och är redaktionens glada och positiva telefonist och sekreterare samt ansvarig för medlemskontakter. Hon jobbar till vardags som receptionist på ett stort företag och har full koll på all administration. På sin fritid lyssnar Pernilla på massor av bra musik, gör utflykter och umgås med familjen.

 

 

Claes Gylling

Claes är journalist med många strängar på sin lyra. Bland annat jobbar han med RFSL Malmös program som sänds varje onsdag här på Malmökanalen. I våra program är han vår expert på kultur och film. 

 

Jimmy Björkstrand

Jimmy har varit mångårig landslagsspelare för Sverige och har representerat oss i många stora mästerskap och olympiska spel, där han vid flera tillfällen krönts med de ädlaste medaljer. Han har ett stort idrottsintresse och är en stor supporter till stadens stolthet Malmö FF. I våra program är Jimmy vår idrottsexpert.

 

Sven Rosborn

Sven Rosborn är vår morgonkompis med koll på Malmös historia. Han har en gedigen bakgrund som arkeolog och var under arton år museichef på Malmö Museum och i slutet av 1980-talet gjorde han varje vecka program här på Malmökanalen om just stadens historia. Han har också skrivit en mängd historiska fackböcker och 1995 grundade Rosborn Fotevikens Museum med vikingatema och han var också ansvarig för byggandet av två koggar i Malmö.

 

Emil Thulin

Emil Thulin är vår matexpert i programmet. Han har utbildat sig som restaurangbiträder och har ett brinnande intresse för mat i alla dess former och kombinationer. Hans egen favoritmeny är någon form av gryta och med majs som tillbehör men han är också lite av expert på att tillaga fisk. Förutom sitt matintresse gillar Emil sport och tv-spel och han är själv aktiv som fotbollsledare.

 

Jeanette Rosengren

Jeanette är författare och sedan 2007 driver hon också sitt eget bokförlag. Hon har studerat historia, socialantropologi och litteraturvetenskap och är en del av styrelsen i Hjalmar Gullbergssällskapet. Hon producerar också Bokens Dag för ABF och är guide för en rad historiska vandringar genom Malmö. Jeanette har också ett stort fotbollsitlsintresse och är engagerad i FC Rosengårds verksamhet.

 

Henrik Göthlin

Henrik jobbar just nu som PR- och pressansvarig på organisationen Visit Denmark, som är Danmarks nationella turismorganisation med syfte att sprida kunskap och information om sådant som sker i Danmark. Henrik har en lång bakgrund inom resebranschen och har bland annat på Estlands Turistbyrå med ansvar för både press och marknadsföring. På sin fritid är Henrik bland annat en stor karaokefantast.

 

Kaeth Gardestedt

Kaeth har alltid haft ett stort och gediget litteraturintresse och är just nu VD för ett eget bokförlag och hon har även en mängd engagemang i olika litteraturföreningar. Ett stort matintresse har också följt henne genom åren och hon har bland annat "uppfunnit" Kanelbullens dag och introducerat kiwifrukten i Sverige. Hos oss är Kaeth vår expert på just litteratur.

 

Frank Madsen

Den mycket djurintresserade Frank fick i början av 1980-talet uppgiften att göra om några förfallna byggnader i Malmö Folkets Park till något med djuranknytning. Efter att ha funderat en stund bestämde han sig för att fokusera på sina stora favoriter - kräldjuren. Så 1983 öppnades hans livsverk Malmö Reptilcenter (känt som Terrariet) och där samsas ormar, spindlar, fåglar, sköldpaddor och kängerur i en salig blandning. Frank medverkar som vår djurexpert i programmen.